-
Vedeți toate variantele ca listă
COD Gramaj Disponibilitate Pret COD: 64A2B6A26E892Disponibilitate: in stocPret: 25.00 lei COD: Disponibilitate: in stocPret: 15.00 lei
Descriere
Cum se produce mierea de rapiță?
Pentru a produce o miere de rapiță, apicultorii își poziționează stupii în apropierea plantațiilor de rapiță. Astfel, albinele pot poleniza în manieră naturală și pot extrage nectarul mult mai ușor. În felul acesta, există certitudinea faptului că mierea are o concentrație foarte ridicată de rapiță și se încadrează la categoriile monoflore.
Rapița oferă un avantaj și apicultorilor, căci poate fi în plină floare de două ori pe an, lucru rar întâlnit în România. Însă, rapița poate fi plantată toamna pentru recolta de primăvară și primăvara pentru recolta târzie de vară. Asta înseamnă că un stup poate produce două runde de miere de rapiță în fiecare an.
Dezavantajul principal al mierii de rapiță constă în cristalizarea rapidă, motiv pentru care poate fi dificil de extras. Apicultorii au o responsabilitate mult mai mare în acest caz, căci trebuie să supravegheze îndeaproape stupii pentru a recolta fagurii îndată ce sunt acoperiți.
Rapița este o plantă sălbatică, bogată în minerale – bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu -, carbohidrați, lipide, glucide, proteine, betacaroten. Totodată, mierea de rapiță are un conținut ridicat de vitamine precum A, B1, B2, B3, C. Acestea sunt doar câteva dintre proprietățile pe care albinele le aduna din nectarul plantei și ni le oferă prin miere.
Care sunt beneficiile mierii de rapiță?
Mierea de rapiţă este un produs plin de gust și foarte sănătos. Mai presus de acestea, reprezintă o mare sursă de energie și bunăstare.
Mierea de rapiță este recomandată pentru boli de stomac, boli renale, respiratorii, cardiace, osteoporoză. În plus, poate fi folosită pentru a preveni afecțiunile pancreatice, splenice sau hepatice. Datorită proprietăților antibacteriene, această miere de rapiță este un adjuvant în tratarea infecțiilor cu germeni ca stafilococul, helicobacter pylori, enterococul si streptococul.
Reumatismul este o altă afecțiune pentru care se recomandă consumul de miere de rapiță, grație oligoelementelor – bor și calciu – pe care le conține.
Mierea de rapiță este recomandată persoanelor care suferă de stres, insomnie, anxietate sau depresie, deoarece oferă efecte sedative și relaxante.
Recenzii
Nu au fost găsite recenzii